друкувати


Інвалідам — "зелене світло"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-30 05:30:40

Напередодні Міжнародного дня інваліда, дана категорія людей ділилася своїми проблеми з обласною владою. Соціальний захист та реабілітація, медичне та транспортне забезпечення, освіта — це ще не повний перелік, який озвучили голові Івано-Франківської облдержадміністрації Михайлу Вишиванюку.

До прикладу у Львові аби вирішити наболілі проблеми створено відповідну програму. Перейняти досвід інших міст просять і франківські інваліди. Закцентували увагу на проблемі психічно-хворих неповносправних. Їх, каже представник громадської асоціації інвалідів Марія Смель, як то кажуть, викидають із суспільства. однак ці люди хочуть і можуть працювати, потрібно тільки забезпечити виробничі можливості.

Проблеми на яких закцентували увагу інваліди розглядатимуть на колегії ОДА. Михайло Вишиванюк заявив, що на вирішення цих проблем потрібні кошти. Аби мати змогу освоювати виділені гроші потрібно створити єдину організацію, яка б об’єднала усіх інвалідів Прикарпаття.

Також Михайло Вишиванюк зобов’язав відповідні служби облаштувати вокзал, драмтеатр, та інші важливі об’єкти необхідними під’їздними можливостями для людей у візках.

Джерело: Радіо «Західний полюс»