друкувати


Івано-Франківськ може залишитися без води

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-30 03:30:23

Така загроза виникла через значну заборгованість комунального «Водоекотехпрому» перед ПАТ «Прикарпаттяобленерго». Нині вона складає понад півтори мільйони гривень.

Енергетики кажуть — проплати за надані послуги почали зменшуватись у вересні та жовтні. Усні та письмові звернення результату не дали. Тож для ефективного впливу на боржника довелося відмикати окремі його об’єкти від електрики.

Загрозливу ситуацію взялися розглядати у мерії. Зокрема, на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Також відбулася зустріч представників «Прикарпаттяобленерго» та двох заступників міського голови. Чиновники поообіцяли до початку наступного тижня погасити 450 тисяч боргу. Незважаючи не це, існує загроза, що у зимові місяці «Водоекотехпром» ще більше загрузне у борговій ямі.

Що робити у випадку збільшення боргів «Водоекотехпрому» перед енергетиками, ні на підприємстві, ні в мерії не знають. Розраховувати на підвищення тарифу, повідомив керівник «Водоекотехпрому» Володимир Марич, поки не варто. Адже змінювати вартість водопостачання національна комісія з регулювання тарифів наразі наміру не має.

Джерело: Радіо «Західний полюс»