друкувати


Володимир Федорак: Театральні роботи прикарпатців побачили у 7 країнах світу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-29 11:00:47

27 листопада на засіданні колегії Міністерства культури України начальник Івано-Франківського управління культури обласної державної адміністрації Володимир Федорак доповів «про нагальні питання діяльності галузі театрального мистецтва», розповів про перспективи розвитку галузі, про реальне відродження в краї національно-культурного мистецтва та пожвавлення міжнародних творчих зв'язків між театральними колективами.

Зокрема, лише у поточному році творчі роботи театрів Івано-Франківщини - обласного академічного муздрамтеатру ім. Івана Франка, обласного академічного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки, Коломийського академічного театру ім. Івана Озаркевича побачили у 7 країнах світу - від Європи до Північної Америки, провели три фестивалі, один з яких міжнародний - «Обереги» обласного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки за участі театрів 7 країн.

За словами Володимира Федорака, у галузі театрального мистецтва відбувається «якісне оновлення національного театру через поєднання кращих вітчизняних і світових традицій».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА