друкувати


Зухвалі наїзниці

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-24 11:45:44

Про те, що представниці чарівної статі далеко не завжди слабкі істоти, свідчить як міліцейська хроніка, так і судові вироки. І чуже поцупити можуть, і по пиці надавати, причому, як одна одній, так і представникам протилежної статі.

Звернення до міліції чоловіків, які потерпіли від «рукоприкладства» дружин, зовсім не рідкість. А нещодавно надибав такий випадок, коли допомоги у правоохоронців просив молодий чоловік, якого побила на рік старша дівчина, причому ще й стільниковий телефон відібрала. Люди добрі, та це ж натуральний грабіж, і куди тільки світ котиться?!

За горілкою з вітерцем

Та, виявляється, наші жіночки полюбляють ще й з вітерцем проїхатися за кермом... чужої машини. Один з таких випадків, наприклад, стався у гірському районі Прикарпаття. До сільського магазину під’їхав на своєму автомобілі ВАЗ місцевий житель. Машину не лише не зачинив, а й залишив ключі в замку запалювання. Адже був у селі, де всі один одного знають. Тим більше біля крамниці стояли односельці, та й сам довго затримуватись у магазині наміру не мав. Але не встиг чоловік придбати необхідне, як у приміщення забіг один з односельців і повідомив, що за його автомобілем вже «зафуркотіло». Викрала машину одна місцева жителька, назвемо її С., яка надійшла саме коли автовласник був у крамниці.

Щоправда, на суді С. ніяк не визнавала крадіжки. Мовляв, підійшовши до магазину, побачила кількох односельців, яким запропонувала випити горілки. Ті нібито погодилися. Але чомусь горілку вирішили купувати в сусідньому селі, куди С. сама зголосилася поїхати. Тим більше, що прямо перед нею стояв автомобіль з ключами. А те, що він чужий, жіночку не обходило.

В сусідньому селі магазин виявився зачиненим, тож С. поїхала далі. І аж тут вона помітила, що її наздоганяє «Ауді», в якому перебувало двоє чоловіків, у тому числі й власник машини, на якій подорожувала вона. Передчуваючи, що зустріч з ними добром не закінчиться, натиснула на газ, аби втекти. Та врешті-решт врізалася в електроопору.

Щоправда, в суді у цю баєчку не повірили. Судячи з показань свідків, події розгорталися дещо інакше. Зокрема, коли до них підійшла С., до речі, вже будучи добряче напідпитку, то вона не пропонувала разом розпивати алкоголь, а попросила, щоби їй купили горілки. Відмова настільки вразила жінку, що з криком: «Я сама поїду за горілкою!» завела чужий автомобіль. Один зі свідків забіг до магазину та повідомив власника ВАЗу про те, що сталося. Коли обидва вибігли з крамниці, машина вже була метрів за 50. Потерпілий разом із власником магазину на «Ауді» останнього кинулися навздогін. Гонитва тривала кілька кілометрів, поки чоловіки не побачили ВАЗ на узбіччі дороги. Його передній правий бік був розбитий в результаті зіткнення з електроопорою. А на водійському сидінні лежала С. Щоправда, в такому стані вона опинилася не внаслідок якихось тілесних ушкоджень, а радше тому, що була геть п’яна. Від жінки так відгонило алкоголем, що хоч протигаз надівай. Добре що хоч ні на кого не наїхала по дорозі, перебуваючи за кермом у такому стані. Зрештою, ця пригода закінчилася для С., яку суд першої інстанції визнав винною у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом), роком позбавлення волі. Прямо в залі суду її взяли під варту. Додамо, що жінці нарахували понад десять тисяч гривень за побиту машину і судових витрат. Та якщо враховувати її спосіб життя, котрий зводився до чарки, ці гроші навряд чи хтось побачить.

Пожартувала...


Та чи сподівався ще один житель нашої області, якою чорною невдячністю відплатить знайома за його добре серце. Адже він не лише запросив її з подругою до кав’ярні, де пригостив, а й погодився підвезти їх додому, бо був з машиною. Зауважимо, що подія відбувалася в одному з райцентрів області. По дорозі виникла необхідність заїхати на заправку. Там чоловік зустрів товариша, з яким трошки погомонів, а потім зайшов до приміщення станції, щоби купити цигарок та води.

Тим часом у салоні його автомобіля, яким він керував за дорученням, нудьгували дві розслаблені алкоголем красуні. і щоби якось скрасити очікування, одна з них вирішила пожартувати над благодійником. Щоправда, в доволі оригінальний спосіб. Скориставшись тим, що водій залишив ключі в замку запалювання (а чого мав їх виймати, коли в машині є добре знайомі особи), жінка завела автомобіль та помчала вулицями міста в бік центру. На щастя, дорогою ніхто не потрапив їй під колеса, адже навичок водіння жінка не мала. і її подорож врешті-решт закінчилася біля рекламного щита на узбіччі дороги. Тут на неї й натрапили працівники міліції, котрих викликав чоловік, заявивши, що його машину викрали.

Зазначимо, що в цьому випадку як ніколи доречне прислів’я, що добре сміятися тому, хто сміється останнім. Бо в суді «жартівницю» визнали винною в незаконному заволодінні транспортним засобом. і хоча не стали позбавляти волі, але присудили виплатити потерпілим — мається на увазі власника машини та чоловіка, котрий керував нею за дорученням, — загалом близько 25 тисяч гривень матеріальної та моральної шкоди.

Віддячила...


Так само неочікуваним виявилося завершення романтичного вечора з красунею для одного молодого чоловіка. Проїжджаючи через населений пункт, він на автобусній зупинці уздрів юну дівчину. Парубок великодушно запропонував її підвезти. Дорогою між молодими людьми, до цього зовсім не знайомими, виникла така симпатія, що обоє врешті-решт опинилися зовсім не там, куди мали намір їхати на початках. Спершу вони зупинилися на дискотеці. Очевидно, добряче там погопцювавши, вирішили освіжитися. Для цього обрали сауну. Мабуть, там не обійшлося без спиртного. Бо власник автомобіля побоявся продовжити шлях на своїх колесах. Машину залишив на вулиці біля сауни, а сам викликав таксі, котре й відвезло його з подругою до готелю. Втомлений за день, хлопець швидко заснув. А коли прокинувся, то спершу не виявив у номері подруги, а потім і ключів від свого автомобіля. Певні підозри підтвердилися, коли він приїхав на місце, де звечора залишив машину. Її там не було.

Не знаємо яким чином, але свій автомобіль власник розшукав сам, хоча стояв він на зовсім іншій вулиці, розташованій доволі далеченько від згаданої сауни. і тоді викликав міліцію. Зрештою, йому й без правоохоронців було зрозуміло, хто поцупив його «залізного коня». Так, ідеться про нову знайому.

Дівчина, коли парубок заснув, витягла з його штанів ключі від автомобіля. Не вміючи сама керувати, взяла таксі й поїхала до свого знайомого. І хоча була четверта година ночі, цей чоловік не здивувався пізньому чи навіть уже занадто ранньому візитові юнки та її проханню перегнати автомобіль з однієї вулиці на іншу. Дівчина пояснила це тим, що, мовляв, її хлопець напився. Але для чого було переганяти машину, чоловік, котрий пізніше на суді буде фігурувати як свідок, мабуть, не уточнював. І, очевидно, не здивувався, коли за свою послугу отримав аж 400 гривень. Потім він ще зі своєю співмешканкою та нашою «героїнею», яка придбала за свої гроші спиртне і закуску, відзначив вдалий «рейс», а зранку пішов на роботу. Щоправда, того дня йому довелося не стільки працювати, скільки давати пояснення міліції з приводу нічної поїздки.

В судовому вироці не вказано, з якою метою наша «героїня» викрала автомобіль. Може, як то кажуть, з дурості, адже була ще неповнолітньою. Цю, обставину, до речі, врахував суд, котрий, хоча й виніс їй вирок — один рік позбавлення волі, але з іспитовим строком.

На відміну від попередніх випадків, цього разу власник автомобіля отримав назад свого «залізного коня» цілого й неушкодженого. І, підсумовуючи все вищенаведене, зауважу, шановні чоловіки, хай ці приклади не позбавлять вас, коли ви на колесах, співчуття до представниць чарівної статі, які через обставини змушені натруджувати свої гарні ніжки, долаючи свій шлях. Лише ось ключі від машин не залишайте в замках запалювання і взагалі ховайте їх подалі від жіночих очей. Менше буде потім мороки.

Автор: Ярема СРІБНАК
Джерело: Газета ГАЛИЧИНА