друкувати


Студенти Прикарпаття зможуть подорожувати Україною без відриву від навчання

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-24 03:30:17

Нова сторінка студентської історії. Якщо досі обмін між вишами практикувався лише на рівні міждержавних угод, то зі стартом проекту «Внутрішньоакадемічна мобільність студентів України» все має змінитися.

Представники органів студентського самоврядування роблять перший крок до того, аби мандрувати країною без відриву від навчання. Завдяки спеціальному сайту, який розроблятимуть за підтримки Міносвіти, відвідувати лекції та семінари у іншому вузі терміном до півроку буде цілком реально.

Перша ластівка співпраці Прикарпатського університету — з Луганським Національним. На Прикарпатті перебуває делегація представників органів студентського самоврядування зі Сходу. Окрім знайомства з Івано-Франківськом четверо майбутніх істориків відвідують пари у Інституті Історії та Політології ПНУ.

Відмінності у лекціях, зазначають луганчани, пов'язані перш за все зі специфікою регіону. Прикарпатці детально вивчають подробиці визвольної боротьби, натомість на Сході зосереджені на історії Наддніпрянщини, яка перебувала у складі Російської Федерації.

Місцеві студенти-історики у свою чергу вже незабаром вирушать до Луганська. Схожу угоду Прикарпатський Університет уклав також з найстарішим вишем України — Острозькою Академією. Надалі планують побудувати повноцінну структуру обміну у всіх напрямах освіти — гуманітарній, технічній, медичній тощо. Свої грандіозні плани презентуватимуть на всеукраїнській студентській конференції у березні 2012-го.

Джерело: Радіо «Західний полюс»