друкувати


Д.Шлемко: Третина бюджету на 2012 рік – це бюджет відкатів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-24 11:30:28

Понад третину пропонованого сьогодні Державного бюджету на 2012 рік – це бюджет відкатів, – переконаний голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Батьківщина», народний депутат України Дмитро Шлемко, який висловив свою думку з даного приводу під час нещодавньої прес-конференції.

З його слів, в Україні крали завжди, але так, як крадуть при Президенті Януковичі, не крали ніколи. Вже сьогодні, – зазначає політик, – близько 40% бюджетних коштів розкрадається донецькими компаніями. Особливо це стосується коштів, виділених з бюджету на будівництво стадіонів, аеропортів та інших об’єктів інфраструктури до Чемпіонату Європи 2012 року.

Значний відсоток зловживань з бюджетними коштами, за словами пана Шлемка, пов'язаний з тендерними закупівлями, які сьогодні складають близько 180 мільярдів гривень. Тут, – стверджує лідер прикарпатських «біло-сердечних», – до донецьких фірм додались також компанії, які належать дітям високопоставлених урядовців: сину Віктора Януковича, синам Миколи Азарова, Андрія Клюєва та інших.

Автор: Сергій БІЛИЙ