друкувати


25 років тому відбулася перша виставка Мирослава Яремака

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-23 10:45:32

«25 дециметрів квадратних теперішнього мистецтва». Після тривалої перерви довгоочікуваний мистецький жест Мирослава Яремака отримав саме таку назву. Він присвячений завершенню особливого для художника-концептуаліста року.

25 років тому, на початку 86-го, митець розпочав свою виставкову діяльність участю у колективній експозиції об єктів сучасного мистецтва. Завершення ювілейного року Мирослав Яремак святкує презентацією однієї з кількох абстрактних серій — «Дерева».

На думку автора, дерева — найбільш зрозуміла для сприйняття серія його абстракцій. Малярські роботи у ній виконані в характерній експресивній манері олійними та акриловими фарбами. До речі, як і інші, вона й досі поповнюється свіжими доробками. У експозиції — і найновіші, і створені на початку далеких 90-х.

Загалом — понад 30 полотен. Та навіть дерева, які потрапили свого часу до приватних колекцій, а відтак — до мистецьких альбомів. З цими доробками автор готовий розлучитися без зайвих сентиментів.

З 25 листопада впродовж місяця Дерева безупинно зростатимуть у ціні. Такий мистецький марафон-аукціон має на меті, за зізнанням його ініціатора, дослідити смакові, аналітичні, фінансові, колекціонерські та меценатські потенції місцевого глядача. А також нагадати про специфічний товар — мистецтво, який за умови його справжності завжди зростає у вартості.

Джерело: Радіо «Західний полюс»