друкувати


Найбільше аварій на дорогах Франківщини трапляється в темну пору доби

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-23 02:30:09

Відновити вуличне освітлення в усіх населених пунктах, через які пролягають основні дороги Івано-Франківської області. Таке завдання отримали керівники місцевих органів самоврядування на останній колегії ОДА.

Як свідчить статистика, левова частка скоєних дорожньо-транспортних пригод трапилися в темню пору доби. Найчастіше потерпілими у таких ДТП були пішоходи або велосипедисти. Загалом від початку року на Прикарпатті зареєстрували дві з половиною сотні аварій, в яких загинуло 54 особи та травмувались понад 200 прикарпатців. Разом з тим серед основних причин ДТП — алкогольне сп'яніння водіїв. Чимало з них, скаржаться правоохоронці, потрапляли в аварії вже не вперше.

Також безпеці на дорогах не сприяє незаконне перевезення пасажирів. Понад 20% підприємців з автобусами, переконані державтоінспектори, займаються бізнесом без відповідної реєстрації. У цій ситуації вже не вперше правоохоронці звинувачують керівництво Головтрансінспекції. Відтак на колегії вирішили подати клопотання до Києва про звільнення керівника цієї структури — Богдана Свіщовського.

В області також планують встановити інформаційні таблиці про аварійно-небезпечні ділянки. Таких місць, за словами працівників ДАІ, нині на Прикарпатті близько 15.

Джерело: Радіо «Західний полюс»