друкувати


На колегії Івано-Франківської ОДА знову обговорювали розвиток туризму

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-23 12:30:03

Непочатий край роботи. Так оцінює ситуацію з розвитком туризму на Прикарпатті місцева влада. Понад дві години це питання обговорювалось на колегії облдержадміністрації. Чи не найголовніша нині проблема — відсутність змістовного культурного, освітянського і історичного відпочинку на Івано-Франківщині. Адже донині слово туризм у більшості підприємців та чиновників асоціювалося лише з будівництвом готелів, садиб та ресторанів.

Аби розвіяти цей міф до зали засідань запросили студентів місцевого інституту туризму. Тут молодь презентувала свої проекти туристичного розвитку. Більшість ідей стосувалася започаткування нових туристичних маршрутів та фестивалів. До прикладу — середньовічного у Галичі чи ліжникарського на Косівщині. Саме за такими проектами, впевнені керівники ОДА та облради, майбутнє прикарпатського туризму. Потрібно лише дати можливість реалізувати задуми студентів.

Про свої проблеми розповіли і представники найбільшого туристичного об'єкту області — «Буковелю». Тут поскаржилися на неможливість розширити дорогу в напрямку лижного курорту. А також запропонували визнати «Буковель» стратегічним центром, навколо якого будуватиметься вся туристична політика місцевої влади.

На колегії також говорили про велику кількість історичних об'єктів, які свідчать про розташування на Прикарпатті поселень тисячолітньої давності. Вони також можуть мати велику туристичну цінність.

Джерело: Радіо «Західний полюс»