друкувати


Р.Чернега: Щоб здобути свободу, треба збудувати у себе Європу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-23 10:30:05

Прикарпатські УДАРники та «громадськофорумівці» в дещо оригінальний спосіб вирішили відсвяткувати День свободи, який вже вшосте відзначається в Україні 22 листопада в ознаменування чергової річниці з дня початку «Помаранчевої революції».

Вони вийшли на Вічевий майдан обласного центру Прикарпаття з прапорами Європейського Союзу, синьо-жовтими державними стягами та своєю партійною символікою і роздали перехожим івано-франківцям та гостям міста кілька десятків символічних стрічок свободи.

«Партія «УДАР» нині проводить акцію «Свобода – це Європа», – прокоментував подію один з організаторів акції, голова Івано-Франківської обласної організації партії « УДАР» Роман Чернега, – Як ви знаєте, сьогодні ми говоримо про відзначення Дня свободи, після того, як 7 років тому в Україні відбулися події Помаранчевої революції, тобто на сьогоднішній день ми вважаємо, що майдан, який стояв і відстоював інтереси свободи, право на вільні вибори, право на свободу пересування, право на те, щоб в Україні існували журналістські свободи без цензури. На сьогоднішній день варто всім нагадати, яке були тоді піднесення, як боролися і які відстоювали тоді інтереси. Ми хочемо сказати, що тоді, 7 років тому весь світ, вся Європа була в захопленні від тих подій, які відбувалися в Україні, і тоді українці довели, що українці є європейцями не тільки територіально, а є європейцями і по культурі, і по духу, і по ментальності».

Як стверджує пан Чернега, якщо ми хочемо жити за європейськими стандартами, нам необхідно навчитися будувати Європу в Україні самим, не очікуючи, коли Європа нам в цьому допоможе.

«Сьогодні очевидно Україна далека від демократичних стандартів. – підтримує лідера обласного «УДАРу» лідер ГО «Громадський форум Івано-Франківська» Юрій Соловей, – Вважаю, що любими заходами ми повинні привертати увагу до тих речей, які повинні хвилювати кожного з нас. Кожен хоче жити у свобідній вільній демократичній країні, а те, якою вона буде в майбутньому, в усьому залежить і від нас. Те, що сьогодні нове покоління виросло саме на цих цінностях і саме ці цінності будуть основоположними для розвитку країни – це однозначно».

Автор: Сергій БІЛИЙ