друкувати


Фермерські господарства можуть залишити без права купити землю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-22 05:10:19

Державне агентство з земельних ресурсiв (Держземагентство) планує внести змiни до перелiку покупцiв земель сiльськогосподарського госпзначення, виключивши з нього фермерськi господарства, або ж залишивши лише створенi до 1 сiчня 2011 року.

Про це заявив заступник голови Держземагентства Микола Калюжний.

"Законопроект говорить, що є троє покупцiв сiльськогосподарських дiлянок - держава, фермерськi господарства та громадяни України. Є два варiанти: або залишити як є, або виключити фермерськi господарства взагалi, або ж залишити лише тi, якi створенi до 1 сiчня 2011 року", - повiдомив Калюжний.

За його словами, швидше за все, не буде фермерських господарств взагалi, оскільки останнiм часом "фермерськi господарства почали розмножуватися як гриби, щоб скуповувати землю".

Заступник голови вiдомства також повiдомив про те, що до законопроекту про ринок земель планують внести норму, що обмежує площi сiльгоспземель, переданих в оренду конкретно за окремими районами.

Нагадаємо, наразі в Українi дiє заборона на купiвлю-продаж земель сiльськогосподарського призначення, яку буде знято за умови ухвалення законiв про державний земельний кадастр та ринок землi.

Як повідомлялось, виходячи з ціни одного гектара у 20 тисяч гривень, загальна вартість земель сільськогосподарського призначення в Україні становить 560 мільярдів гривень.

Джерело: ТСН