друкувати


Дмитро Лащук: Попереду здобуття нових футбольних трофеїв

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-18 12:30:37

Через 20 років до Коломиї повернулися чемпіонські медалі та ще й кубок області. На стадіоні «Наука» в Івано - Франківську відбувся матч, який визначив чемпіона області - 2011. Коломийські «Карпати» впевнено перемогли тлумацьке «Придністров’я» з рахунком 2:0.

Останній раз коломийські футболісти у складі «Покуття» ставали чемпіоном області в далекому 1991 році. Відновлена коломийська команда протягом усього футбольного сезону показувала стабільно високу гру і впевнено перемагала суперників.

Підтримати «Карпати» до Івано - Франківська приїхала чимала кількість уболівальників, яким першим і випала нагода доторкнутися до кубка. Відразу ж після фінального свистка гравці «Карпат» попрямували до трибун, а вже потім до президента команди Дмитра Лащука та почесних гостей матчу.

Про футбольний сезон 2011 року та гру коломийських «Карпат» ми спілкуємося з президентом клубу Дмитром Лащуком.

- Пане Дмитре, чи вірили Ви на початку сезону у перемогу?

- Я завжди вірив у свою команду і що ми виграємо чемпіонат. Якщо поставив ціль - треба йти до неї прямим шляхом. Якщо я не помиляюся, то за один рік чемпіоном області і володарем кубка області Коломия не була ніколи. Якщо це відбулося вперше, то ми надзвичайно раді.

- Які зміни відбулися у складі «Карпат», коли вони почали грати за Коломию?

- В основному складі змінилося лише три футболісти - два поїхали грати за польські команди, а один перейшов у «Прикарпаття». Також ми запросили досвідчених футболістів, які грали за «Карпати» (Яремче) та «Буковину» (Чернівці). Комплектувати команду не було складно, адже я завжди виконував свої зобов’язання перед гравцями, а вони відповідно робили все можливе, щоб досягти поставленої мети. Ми сформулювали завдання показувати хороший футбол і виконали його.

- Які, на Вашу думку, головні складові успіху?

- Досвідченість футболістів, тренерів і взаєморозуміння в колективі. Головне в футболі - командна гра. Якби не було взаєморозуміння, то й пристойного футболу і результату було б важко досягти. Звичайно, без проблем ніяк, але ми над цим працюємо. Якби команда тренувалася три - чотири рази на тиждень, то, я думаю, ми показували б якіснішу гру. Безперечно, чималий вклад в успіх зробили і вболівальники. Коли розпочався чемпіонат, було незрозуміло чи є підтримка коломийських «Карпат» з боку вболівальників, чи нема. Але нині всі сумніви зникли. Трибуни коломийського стадіону «Юність» заповнені, а на виїзні матчі для вболівальників вже одного автобуса замало. Наскільки я знаю, фани «Карпат» навіть сайт команди створили, а на стадіоні підтримують команду різними вигуками. За таку підтримку від мене і від команди висловлюю велику вдячність усім, хто за нас уболіває.

- Велика частина успіху залежить і від тренера. Хто наразі тренує команду і чи будете шукати тренера, якщо перейдете в іншу?

- Тренує команду Юрій Дубровний, який є майстром своєї справи. Він має ліцензію і зможе, якщо ми матимемо можливість і підемо на підвищення класу, тренувати команду й надалі.

- Чи будуть коломийські «Карпати» грати в другій лізі?

- Тепер має пройти атестація команди та інфраструктури, і якщо ми її пройдемо, то будуватимемо подальші плани. А наразі ми відправили підтвердження у Київ, що готові до атестації інфраструктури. Тож якщо отримаємо позитивний результат - будемо думати про подальші кроки. Поки що ми у невизначеності. Команда на 80% готова до гри в другій лізі. На мою думку, необхідно доукомплектувати наш склад і вписати до нього ще трьох - чотирьох талановитих футболістів і, звичайно, необхідно більше тренувань. З першого сезону навряд чи станемо першими, але покажемо гарний футбол і в турнірній таблиці вище середини будемо однозначно.

- Кого з футболістів Вашої команди можете виділити як найстабільніших та найрезультативніших?

- Всі футболісти грали злагоджено. Дехто грав стабільніше. Наприклад, у першому колі найстабільніше виступили Василь Огаль та Юрій Гусаковський, а в другому колі варто відзначити Андрія Веретка та Петра Климуса. До речі, є й молоді футболісти, що вже спробували грати за «Карпати». 17-річний Павло Гребенюк - непоганий гравець і якщо відповідально ставитиметься до тренувань, то має всі шанси стати успішним футболістом. Але йому треба працювати більше від інших. Оскільки в нього є потенціал, то згодом може бути і результат.

- Що побажаєте гравцям на канікули?

- Головне, щоб усі були здорові, гарно відпочили в родинному колі і до наступного сезону були готові як морально, так і фізично. Попереду здобуття нових футбольних трофеїв і підкорення нових вершин футбольного олімпу.

Автор: Оксана ОСТРОВСЬКА
Джерело: Коломийські Вісти