друкувати


На Прикарпатті до кінця року запрацюють нові підприємства

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-18 11:30:09

На Прикарпатті до кінця року запрацюють нові підприємства.

Зокрема, в Калуші «в стадії монтажу» обладнання в новозбудованому приміщенні заводу для виробництва профілю, – сказав у інтерв’ю регіональному редактору газети «Експрес» Наталі Палій голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк. – Надалі цей профіль використають у виготовленні вікон та дверей. Сьогодні ми завозимо його з Польщі, Німеччини та інших країн. Оскільки заміна вікон є важливою не лише в будівництві але й в енергозбереженні то нове виробництво є надважливим. Так само як для економіки області. Адже, якщо досі ми витрачали валюту то зараз вона залишиться тут.

За словами Михайла Вишиванюка, новий завод з виробництва профілю в Калуші запустять вже в грудні.

В Рогатині також у грудні відкриють новий склозавод. Спочатку він спеціалізуватиметься на випуску склотари – пляшок, банок тощо. Надалі розглядається перспектива виготовлення будівельного скла.

- Хто є інвесторами нових підприємств?

- Кошти на будівництво нового підприємства в Калуші було вкладено «Карпатнафтохімом». Сума інвестицій – 36 мільйонів гривень.

- Скільки працівників буде на цьому підприємстві?

- Майже сто робочих місць. Для Калуша це цілком непогано.

- Які ще підприємства розпочали будувати в області?

- Далі «Карпатнафтохім» приступає до будівництва заводу з виготовлення труб з власної сировини. Використовують такі труби у водопостачанні, газопостачанні, каналізації. Потужність нового виробництва – 20 тисяч тон у рік.

В Городенківському районі зараз в стадії завершення розробка кар’єру з видобутку гіпсу який буде використовуватися для виробництва гіпсокартону. Саме виробництво заплановано в обласному центрі Прикарпаття. Сума відповідних вітчизняних інвестицій складає 75 мільйонів євро. До речі, цю продукцію, як і труби, ми теж завозили з-за кордону.

В Коломиї вже готується майданчик під монтаж приміщення та обладнання заводу з австрійськими інвестиціями в сумі 100 мільйонів євро. Спеціалізуватиметься підприємство на глибокій переробці деревини.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА