друкувати


Дмитро Лащук: В нас є бажання грати в чемпіонаті України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-16 03:30:26

По завершенню "золотого матчу" чемпіонату області нам вдалося поспілкуватися із президентом чемпіона області ФК "Карпати" (Коломия) Дмитром Лащуком, який поділився враженнями від гри та всього сезону, що добіг свого логічного завершення. Також пан Дмитро розповів про майбутні перспективи коломийського клубу. Особливу подяку президент "Карпат" висловив вболівальників, які надихали гравців на перемоги.

- Пане Дмитре, вітаємо із перемогою. Поділіться, будь ласка, власними враженнями від "золотого матчу".


- Від матчу проти Тлумача я одержав задоволення. Звичайно, в окремих моментах не все вдавалося. Є ще над чим працювати. Та загалом, грою я задоволений, і результатом, тим більше. Все-таки, нам вдалося підтвердити статус чемпіона. Для нас це було не принципово, але важливо.

- Порівнюючи минулий і поточний сезон, чи помітили Ви якісь зміни на краще?

- В чемпіонаті, якщо щиро, то ні. Якби всі команди виходили на кожний матч з таким бажанням, як проти Коломиї, то значно швидше ми стали б чемпіонами. Жаль, що не все вирішується на футбольному полі. Не буду стверджувати, що були якісь закулісні ігри, але припускаю, що без них в цьому сезоні знову не обійшлося.

- В чемпіонаті довелося зіграти із всіма суперниками. Чи бачили в інших командах гравців, які могли б підсилити "Карпати"?

- На рахунок підсилення сказати складно, але в інших командах є футболісти, які, скажемо так, не зіпсували нам малюнок гри. Хороших молодих нападників, з якими можна працювати, бачив у Брошневі та богородчанському "Газовику". А в цілому, на проблемну нашу позицію атакувального півзахисника в обласному чемпіонаті я не побачив нікого. Саме позицію плеймейкера, насамперед, нам варто закрити. Я знаю який саме футболіст може зайняти це місце в тактичній схемі "Карпат", і думаю наступного року він буде грати за нас.

- Ми так плавно перейшли до теми наступного сезону. Які перспективи коломийського клубу?

- Скажу так, футбол однозначно буде. На сьогоднішній день стоїть одне питання: який він буде? Чи це буде чемпіонат України, чи обласні змагання. Мені б не хотілося топтатися на місті, а підніматися на всеукраїнський рівень. Це моя позиція, яку я буду відстоювати. Зараз важливим є вирішення питань атестації команди, її інфраструктури. Тому якщо дасть добро ФФУ і ПФЛ, то ми гратимемо в чемпіонаті України.

- Якщо буде прийнято рішення виступати на професійному рівні, то чи заявлятимуться "Карпати" в аматорський чемпіонат України чи чекатимуть старту змагань в другій половині року?

- Я думаю, ми будемо заявлятися або в аматорський чемпіонат України або награватимемо склад в обласному чемпіонаті. Та обов'язково футболісти повинні мати належну ігрову практику. Все-таки, вони футболом заробляють на життя. Ігрова практика повинна бути.

- На Вашу думку, з якою складовою інфраструктури може виникнути найбільша проблема при атестації?

- Однозначно, це футбольне поле. Його стан залишає бажати кращого. Якщо роздягалки, підтрибунні приміщення можна дуже швидко привести в порядок, то на покращення стану газону треба більше часу і зусиль. Але будемо старатися виконати всі вимоги, які стоять перед командами, які хочуть виступати в другій лізі. Ми вже направили в федерацію документи, які підтверджують наше бажання змагатися наступного року в турнірі під егідою ПФЛ. Тепер чекаємо відповіді від оргпнізаторів, де буде казано наступні кроки до мети - допуску до змагань.

- Як Вам підтримка коломийських вболівальників?

- Якщо чесно, то просто вражений. Саме підтримка вболівальників надихала футболістів на нові перемоги, а керівництво клубу на продовження своєї роботи. Хочеться висловити від імені футболістів, тренерів та від всього клубу величезне спасибі за ту підтримку, яка супроводжувала нас протягом всього сезону. Точно не можу сказати, але думаю, давно франківський стадіон "Наука" не бачив такої кількості глядачів. Трохи дивно, чому організатори не проводили "золотий матч" на "Русі".

- Дякуємо Вам за те, що погодились відповісти на наші запитання. Ще раз вітаємо з перемогою. Бажаємо вирішити всі питання пов'язані із атестацією та успішно стартувати у всеукраїнських професійних змаганнях.

Джерело: sport.if.ua