друкувати


Понад 2 млн грн фінансової підтримки отримають малі підприємці Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-15 01:30:58

За 9 місяців поточного року суб'єктами малого підприємництва Івано-Франківщини сплачено 367,6 млн грн, що складає 11,5% від усіх поступлень області. Фінансова підтримка малого бізнесу з обласного та місцевих бюджетівна 2011 рік складає понад 2 млн грн.

До слова, в Івано-Франківській області обсяг фінансової підтримки малого підприємництва, який виділяється обласним бюджетом (1,5 млн грн) є одним із найбільших в Україні: на поточний рік лише 4 області передбачили на цю мету понад 1 млн грн. Про це йшлося 13 листопада під час обласного форуму «Влада і бізнес-парнери», що відбувся в обласному академічному муздрамтеатрі ім. Івана Франка під егідою голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка.

Як зазначив основний доповідач на форумі начальник головного управління економіки ОДА Володимир Попович, у 2011 році «шляхом залучення міжнародної технічної допомоги» на Прикарпатті створено 3 нових бізнес-інкубатори – у містах Івано-Франківську, Городенці і Рогатині. Це, за його словами, дає можливість новоствореним суб'єктам господарювання безкоштовно користуватись офісними приміщеннями, оргтехнікою, засобами зв'язку на період дії проекту. Бюджет проекту, на 2 роки, складає 5 млн грн в тому числі 10% співфінансування з обласного бюджету. У поточному році з обласного бюджету на проектне співфінансування виділено 300 тис.грн. Таким чином на теренах Прикарпаття успішно реалізується проект міжнародної технічної допомоги "Підвищення підприємницького потенціалу прикордонних територій шляхом створення інституцій підтримки підприємництва" в рамках Програми прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства та партнерства ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013.

Довідково: За даними державної податкової адміністрації станом на 1 жовтня в Івано-Франківській області майже 7 тис. суб'єктів малого підприємництва – юридичних осіб та 63,9 тисячі фізичних осіб-підприємців, що на 0,3% більше ніж на початку року.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА