друкувати


Україна в очікуванні нового Митного Кодексу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-14 01:30:24

Україна в очікуванні нового Митного Кодексу. Документ, який вже схвалила Верховна Рада, чекає лише на підпис Президента. Щойно прийнятий Кодекс значно лібералізував митне законодавство.

Зокрема, для фізичних осіб з'явиться право ввозити на Україну товарів на більшу суму і з меншим відсотком мита. Для підприємців максимальна тривалість митного оформлення зменшиться з 24 до 4 годин. Таким чином вітчизняне законодавство значно наблизиться до європейських стандартів.

Також зменшиться перелік документів, що подають підприємці для оформлення операцій імпорту чи експорту. Новий Кодекс, за словами експертів, започаткує перехід від тотального до акцентованого контролю. На митницях запровадять і сучасну систему управління ризиками. Необхідність проведення фактичного огляду визначатиме не митник, а спеціальна комп'ютерна програма.

Новий Кодекс дозволяє підприємцям самостійно обирати митницю, в якій вони декларуватимуть товари. А ще нове законодавство декриміналізувало товарну контрабанду. Тепер за ці порушення передбачена лише адміністративна відповідальність.

Джерело: Радіо «Західний полюс»