друкувати


Державтоінспекція радить водіям замінити автомобільні шини на зимові

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-14 02:30:11

Готуй сани влітку, а машину восени. Державтоінспекція радить водіям замінити автомобільні шини на зимові. Відтепер, кажуть у ДАІ, дотримуватися безпечної дистанції, правил маневрування та не перевищувати швидкість — замало.Дощі та мокрий сніг зобов'язують водіїв бути особливо пильними.

У складних погодних умовах потрібно враховувати насамперед стан проїжджої частини. І належним чином підготувати свою автівку до зими. Про те, що пора «перевзутися», місцевим водіям зайвий раз нагадувати не потрібно. Власники автівок кажуть — про власну безпеку дбають заздалегідь.

«Взути» машину в спеціальну гуму — задоволення не з дешевих. Одне колесо обійдеться у суму близько 700 гривень. За його заміну доведеться викласти ще 50. Однак власне життя — значно дорожче.

Утім «перевзути» автівку поспішають не всі. Впливу на водіїв у цій ситуації автоінспектори не мають. Тож вкотре закликають тих, хто за кермом, бути свідомими. Адже через недбалість власників авто з першим снігом трапляється близько 10 аварій щодня.

Джерело: Радіо «Західний полюс»