друкувати


Верховна Рада четвертувала українську музику

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-14 12:30:25

Верховна Рада четвертувала українську музику. Вона зменшила квоти на національний аудіовізуальний продукт до 25%. Решта залишається для закордонних виробників.

 Завдяки цьому, вважають автори законопроекту, вітчизняні радіослухачі зможуть повернутися до світової музичної спадщини. Адже досі усі без винятку радіостанції були змушені заповнювати свої ефіри українською музикою рівно наполовину. Івано-Франківські радіоведучі впевнені — на їхню роботу це не вплине.

Чим мізерніша квота на українську музику — тим більше її у ефірі радіо «Західний Полюс». Таку позицію, запевняє музредактор, сформували тут давно і вона принципова. А ще зазначає — в ухвалених змінах до закону «Про телебачення і радіомовлення» квоти на українську музику в музичних програмах скасовані не частково, а повністю.

У таких умовах виживуть лише найсильніші вітчизняні виконавці. Новачкам шоу-бізнесу у ефірі не знайдеться місця. Гурту КораЛЛі, фронтмена якого запросили на радіостанцію, невдовзі виповниться 6 років. Однак і досі етнорокові музиканти чують себе здебільшого на місцевих радіохвилях. Хоча відомі вже в усій країні і за кордоном.

В новому законі не йдеться про українську мову. А саме про продукт, вироблений в Україні. Таким чином підтримують російсько- та анголомовних виконавців з нашої країни.

Джерело: Радіо «Західний полюс»