друкувати


Придбання або продаж квартири позбавляє людину декількох років життя

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-10 12:45:06

Розбираючись з квартирним питанням, людина піддається небувалому по силі стресу. Це може її реально зістарити, пише The Daily Express.

Вчені спеціально провели опитування групи людей. У результаті більше двох третин опитаних заявили: необхідність змінити місце проживання призвела до того, що вони почали відчувати себе і виглядати на два роки старше.

Також відзначалися побічні ефекти як випадання волосся (скаржилися 10% респондентів), провали в короткочасній пам'яті (14%), зниження сексуального потягу (19%) і сам факт старіння (на 25 місяців) за 15 тижнів, які в середньому витрачалися на придбання або продаж. У 38% випадків люди переживали з приводу того, чи отримають "добро" на іпотечний кредит, у 31% - з приводу некваліфікованих юристів і в 11% - з приводу поганих консультантів.

Притому, серед людей, які найбільш гострим чином переживали зміну обстановки, ефект старіння міг досягати майже чотирьох років (47 місяців), згідно дослідженню порталу In-Deed. Психолог Гленн Вілсон констатує: "Періоди тривалого стресу і тривоги, які відчувають люди, що продають і купують квартиру, здатні чинити сильний вплив на самопочуття, супроводячись депресією, втратою ваги і передчасним старінням".

Тривала дія стресу здатна призвести до усихання мозку і навіть спровокувати розвиток недоумства, встановили фахівці. Річ у тому, що хімічні сполуки, що вивільняються в організмі унаслідок стресу, токсичні для тканин мозку.

Джерело: Освітній портал