друкувати


У ЄРЦ врахують критику мешканців стосовно нових тарифів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-10 11:45:48

Думка народу — головне. Принаймні для керівництва «Єдиного Розрахункового Центру». Днями працівники підприємства завершили громадські слухання стосовно нових тарифів на квартплату. Таких заходів було проведено 26.

В результаті від івано-франківців управлінці-комунальники отримали близько 130 письмових зауважень та ще більше — телефонних.

Відтак реформатори зробили висновки, які, за їхніми словами, перетворяться у зменшення тарифу. Зокрема за вивіз сміття люди платитимуть залежно не від площі, де проживають, а за нинішньою схемою — від кількості прописаних мешканців. Також в місті визначать верхній тариф на ті чи інші послуги.

Чи не найбільше нарікань мешканців виникло щодо розмірів прибудинкової території. Адже плата за їхнє прибирання — левова частка нового тарифу. В ході проведення громадських слухань виявилось, що в межах околиць окремих будинків — трансформаторні підстанції чи приватні гаражі. Тож в ЄРЦ висловили готовність поетапно ще раз виміряти прибудинкові ділянки.

Всі зміни узагальнять та детально оприлюднять через два тижні. Після цього комунальні реформатори готові провести ще один круглий стіл з цього приводу.

Джерело: Радіо «Західний полюс»