друкувати


Легковажити за кермом — наражати на смертельну небезпеку себе й перехожих

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-10 01:30:43

Легковажити за кермом — наражати на смертельну небезпеку себе й перехожих, — вкотре застерігають державтоінспектори.

Сідаючи в авто, слід враховувати особливості кліматичних умов і дорожнього покриття та що за будь-яких обставин водії мають неухильно дотримуватися правил дорожнього руху.

Зазвичай причини трагедії на дорогах: перевищення швидкісного режиму руху, здійснення ризикованого маневру обгону, в тому числі на ділянках, де це заборонено робити згідно з дорожніми знаками.

На жаль, таких прикладів достатньо. Минулого тижня на дорозі у Калуському районі загинула жінка-водій через те, що на смугу руху, де вона рухалася в автомобілі, раптово виїхала інша автомашина. Натомість на ділянці дороги у Богородчанському районі трагедія сталася з неповнолітнім. Аварія сталася уночі, коли 14-річний хлопчина без дозволу батьків сів за кермо батькового автомобіля, перевищив швидкість, не справився з керуванням і загинув від зіткнення автомобіля з деревом. Останнім часом почастішали випадки виникнення дорожньо-транспортних пригод з участю велосипедистів, особливо у темну пору доби.

ДАІ звертає увагу громадян на те, що на велосипеді обов’язково мають бути світловідбиваючі засоби та просить дотримуватись встановлених правил поведінки на дорозі. Цим ви вбережете і себе, і інших учасників дорожнього руху від небезпеки.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК