друкувати


М.Вишиванюк: Завдання із завдань – завершити земельну реформу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-09 11:30:32

«У сільському господарстві потрібно, перш за все, покінчити з таким ганебним явищем, як необроблені землі», – наголосив на спільному засіданні колегії обласної державної адміністрації та регіонального комітету з економічних реформ голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк.

Таких земель, переконаний керівник Прикарпаття, при наявному рівні безробіття в області не повинно існувати. Тим більше, що сільське господарство з кожним роком стає перспективною, прибутковою галуззю.

«Завдання із завдань – завершити земельну реформу, – підкреслив голова ОДА. – Треба встановити межі між населеними пунктами і завершити видачу державних актів на землю, бо мешканці краю найчастіше звертаються в облдержадміністрацію саме із земельними питаннями та колізіями навколо них».

Михайло Вишиванюк дав доручення головам райдержадміністрацій провести сходи селян в кожному селі, селищі, на яких «доступно роз'яснити людям», які саме, і скільки дотацій надає держава для вирощування худоби, придбання доїльних та холодильних установок тощо.

За словами голови ОДА, у проекті державного бюджету на 2012 рік заплановано на розвиток сільськогосподарської галузі спрямувати 36 млн грн дотаційних коштів.

Є потреба, як прозвучало на засіданні, агітувати сільських жителів створювати сімейні молочні ферми. При цьому варто подбати про відновлення в області заводів з переробки молока. Як це зробили у Галицькому районі.

Хвилює Михайла Вишиванюка вирішення соціальних питань на селі, зокрема, будівництво дитячих садків, там, де їх немає, і відновлення роботи колишніх дитячих дошкільних закладів, забезпечення вуличного освітлення в селах. А ще голова облдержадміністрації дав доручення працівникам культури розробити графіки проведення культурно-мистецьких заходів. «Такими мистецькими заходами утверджуватимемо українську мову, культуру, наші традиції. Хто нам заважає це робити? Наша лінь», – констатував голова облдержадміністрації.

Довідково: На спільному засіданні колегії облдержадміністрації і регіонального комітету економічних реформ, 8 листопада, йшлося про основні напрями у стратегічному плануванні розвитку області на наступний рік.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА