друкувати


Міста та села Івано-Франківщини мають ухвалити плани розвитку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-09 10:30:30

Голова Івано-Франківської ОДА ініціює ухвалення планів розвитку кожного населеного пункту області. Брати приклад містам і селам Прикарпаття вже нині можна з самої облдержадміністрації. Тут зайнялись розробкою майбутньої стратегії.

Головне завдання — залучати інвестиції. Вони підвищать ефективність праці, створять робочі місця. Від цього виростуть зарплати, а відтак — і пенсії.

Також у планах влади — провести широку роз’яснювальну роботу про дотації на ведення сільського господарства. Держава на ці цілі в наступному році має намір виділити 35 мільярдів гривень.

Чиновники отримали завдання ще до кінця цього року навести лад з земельною реформою. Встановити межі між населеними пунктами і державними, комунальними і приватними ділянками. Також потрібно завершити видачу актів права власності на землю. Управлінці звернули увагу і на торгівельне пожвавлення в області.

Не в найкращому стані нині і культурна галузь на селі. У регіональному комітеті реформ ініціюють відновлення вечірніх клубів, адже робота з молоддю, за словами голови ОДА, занедбана.

Джерело: Радіо «Західний полюс»