друкувати


Катерина Соловей: Суперниці не змогли проявити себе

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-04 04:45:53

Днями до Івано-Франківська з Македонії повернулася іванофранківчанка Катерина Соловей. Заслужений майстер спорту у столиці цієї балканської країни, Скоп’є, виборола друге в своїй кар’єрі звання чемпіона світу з кікбоксингу у версії WAKO.

Кореспондент sport.if.ua розпитав Катерину Соловей та її чоловіка і тренера Олега Солов’я про те, як для них склався цей світовий кікбоксерський форум.

«Чемпіонат світу, який відбувався 23-29 жовтня у Македонії був 18-м за рахунком, — розповідає заслужений тренер України Олег Соловей. — У ньому прийняли участь 840 спортсменів з 61 країни. З’їхалися представники з п’яти континентів. У складі збірної України окрім Каті у боях взяв участь й іванофранківець Артем Белов. Він переміг у першому поєдинку представника Молдови, але в другому поступився болгарину, який пізніше став чемпіоном світу у цій ваговій категорії до 79 кг».

Катерина Соловей у Македонії провела чотири поєдинки у вазі до 55 кг. У всіх боях вона за рішенням суддів здобула чисті перемоги з однаковим рахунком 3:0.

Єдине, що ускладнило ситуацію на чемпіонаті — це травма правої руки, яку Катерина отримала у першому бою проти угорки Ксілли Мегієрі. Вона вибила великий палець на руці. «Довелося боксувати з травмою і далі, — говорить спортсменка. — Було боляче, тому я працювала рукою значно менше. Перед другим боєм її заморожували, але це не дуже допомагало, і далі з рукою вже нічого не робили. Коли повернулися додому, виявилося, що пошкоджений суглоб і зв’язки. Тому зараз на руці — гіпс».

За одностайною думкою нашого золотого тандему, найцікавішим був другий бій зі спортсменкою з Ірландії Сінід Біслі. «На початку бою суперниця Каті трохи «огризалась», перший раунд пройшов у рівній боротьбі, — розповідає Олег Соловей. — Але далі, у другому і третьому раундах ірландки вже практично не було видно». «З ірландкою було найцікавіше, — погоджується Катерина Соловей. — Але вона так і не змогла протиставити мені щось серйозне. Решта суперниць, напевне, боялися мене, тому що не змогли проявити себе».

«Найлегшим боєм виявився фінал проти британки Рос Вілсон, — каже Олег Соловей. — Справа в тому, що цього року на Кубку світу Катя вже зустрічалася з нею і ефектно перемогла. Напевне, ті спогади вплинули на Вілсон зараз».

Загалом збірна команда України складалась з 34 спортсменів,та здобула три золоті, дві срібні та дві бронзові нагороди і зайняла сьоме загальнокомандне місце серед 61 країни світу. Олег Соловей відзначає прекрасну підготовку, яку вдалося провести до цього чемпіонату. Це були два етапи навчально-тренувальних збори. Перший — на початку серпня у Криму, другий — два тижні у києві. Збори разом з Олегом Солов’єм, який є тренером збірної команди України проводив е один наставник українських кікбоксерів Ігор Шаров з Києва. До слова, його вихованець Дмитро Безверхий також став чемпіоном світу у вазі до 57 кг.

Змагальний рік для Катерини Соловей закінчився. Наша спортсменка задоволена ним, адже окрім здобутих чисельних перемог вдалося уникнути серйозних травм. На наступні змагання іванофранківчанка вийде аж у квітні 2012 року, коли у Словенії відбуватиметься чемпіонат Європи з таеквондо ІТФ. А у довгострокових планах спортсменки — участь у II Всесвітніх іграх єдиноборств, які відбудуться у 2013 році в Санкт-Петербурзі та об’єднають 16 видів спорту.