друкувати


Івано-франківців навчали виготовляти іграшки з природних матеріалів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-03 11:30:09

Іграшка з того, що валяється під ногами. Навчити івано-франківців творити такі дива взялися ентузіасти. Кажуть, осінь багата найрізноманітнішими врожаями. Тож зібрати увесь необхідний для творчості матеріал можна під час прогулянки парком.

Осіннє листя цього разу залишили для шанувальників колажів та аплікацій. Натомість зосередилися на об'ємних композиціях з каштанів, жолудів, хвої та шишок.

Завдяки щедрим дарам осені усе багатство місцевої флори перетворюється на фауну. Чудернацькі птахи й тварини, а також плазуни і комахи. Для їх створення не потрібні особливі схеми та інструкції — на ідею наштовхує форма й фактура самої сировини, а також багата фантазія новоспечених митців.

Їх можна назвати скульпторами-початківцями або навіть лялькарями-мультиплікаторами. Для активних ігор нові доробки непридатні — надто вже тендітні. Та у якості сувенірів, подарунків і виставкового матеріалу — просто неперевершені.

Іграшки — це тільки початок. Їх запропонували створити найменшим — під наглядом дорослих. Варіантів для розвитку такого хобі чимало — зокрема креативні прикраси і біжутерія з екологічних матеріалів.

Джерело: Радіо «Західний полюс»