друкувати


Понад 40 млн грн недоотримав Пенсійний фонд України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-28 12:30:31

Понад 40 млн грн недоотримав Пенсійний фонд України внаслідок того, що Івано-Франківщина не досягла очікуваних темпів росту заробітної плати.

Про це йшлося 26 жовтня ц.р. на засіданні колегії при начальнику головного управління Пенсійного фонду України в області під час розгляду питання про стан роботи органів Фонду за 9 місяців ц.р. щодо розрахунків платників єдиного внеску та забезпечення своєчасного і повного фінансування пенсій.

Усім 373,6 тис. пенсіонерів області органи Фонду виплатили кошти в повному обсязі. Загальна сума видатків склала 3,7 млрд грн.

За 9 місяців ц.р. до Пенсійного фонду України, зазначалося на колегії, в області було зібрано понад 1,8 млрд грн, що на 276,4 млн грн більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Проте досягти планового збору не вдалося насамперед через те, що обсяг фонду оплати праці хоч і зріс на 15,6%, та не досяг запланованої планки 18,3%.

Пенсійникам поставлено завдання мобілізувати всі зусилля для виконання планових показників із надходження коштів до бюджету Фонду, тісної співпраці з органами влади та правоохоронними органами у заходах, спрямованих на легалізацію заробітної плати та зайнятості населення; спільного з органами державної виконавчої служби вжиття дієвих заходів з реалізації виконавчих документів, насамперед, щодо стягнення заборгованості з економічно активних боржників; дотримання чіткого режиму економії коштів Фонду; посилення контролю для попередження виникнення порушень.

На колегії зазначалося також, що одним з резервів оптимізації видатків Пенсійного фонду України є виплати пенсій через банки, нині цією послугою користується 38 відсотків пенсіонерів.

На колегії також йшлося про важливість дотримання виконавської дисципліни в органах Пенсійного фонду України в області на кожній ділянці роботи, чинного законодавства щодо призначення та перерахунку пенсій, підвищення відповідальності посадових осіб органів Пенсійного фонду України в області щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення.

На виконання усіх цих завдань і були спрямовані прийняті рішення.