друкувати


На останній колегії Івано-Франківської ОДА розглянули питання про соцзахист сиріт

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-26 01:30:25

На останній колегії облдержадміністрації розглянули питання про соціальний захист сиріт. Їх на Прикарпатті проживає понад 1600. Більше тисячі з них — вже усиновлені або взяті під опіку. Водночас поза сім'ями, в інтернатах ростуть 280 сиріт.

Хоча це й один з найнижчих показників в Україні, обласні чиновники ставлять завдання знайти сім’ї для всіх дітей, котрі залишились без рідних батьків. На цьому наголошують і столичні управителі.

Також на колегії підвели підсумки цьогорічного відпочинку дітей під час літніх канікул. За інформацією управління сім’ї, молоді та спорту, влітку оздоровилися 82 тисячі дітей, а це половина від усіх неповнолітніх, котрі проживають на Прикарпатті.

Водночас в ОДА визнали загрозливу тенденцію зменшення обсягів коштів, що закладаються до бюджетів на потреби оздоровлення дітей. Тому основний фінансовий тягар падає на батьків.

В цьому році не виконали плани оздоровлення дітей у Калуші. Тамтешні чиновники пояснили — відпочинок школярів був не настільки масовим, зате якісним. Адже з бюджету коштів з розрахунку на одну дитину виділили більше, аніж в інших районах області.

Також батьки свідомо не відправляли своїх дітей у калуські табори, очікуючи, що вони, як мешканці зони екологічної небезпеки, відпочиватимуть в «Артеку».

У підсумку колегія вирішила, що обсяг коштів на оздоровлення дітей у бюджетах на 2012 рік має бути на 10% вищим, ніж цьогоріч.

Джерело: Радіо «Західний полюс»