друкувати


Прикарпаття отримає можливість додатково реалізувати свої товари в Російській Федерації

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-25 04:10:22

У понеділок після завершення чергової колегії голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк поспілкувався з представниками прикарпатських ЗМІ на прес-конференції.

Журналістів цікавили ставлення керівника виконавчої влади краю до недавнього звернення депутатів обласної ради щодо вироку Юлії Тимошенко, стан справ з довгобудами в області, облік необроблених земель сільськогосподарського призначення, будівництво сміттєпереробного заводу тощо.

«Що зміниться для Прикарпаття після підписання Україною угоди про зону вільної торгівлі з Росією?» – запитували голову облдержадміністрації. «Прикарпаття отримає можливість додатково реалізувати свої товари в Російській Федерації, – наголосив Михайло Вишиванюк. – Думаю, що найближчим часом також буде підписаний договір з Сербією про зону вільної торгівлі». Прохання про це, за словами Михайла Вишиванюка, просили передати представникам української влади віце-прем'єр-міністр Сербії і заступник міністра економіки, з якими він мав зустріч, перебуваючи в цій країні.

«Чим більше угод, тим краще для України, – переконаний голова ОДА. – Нам треба думати про ринок, про рух своїх товарів. Це наші робочі місця, пенсії, зарплати, це рівень життя. І з цієї причини Президент України робить дуже багато вояжів, в тому числі за кордон, щоб відкрити Україну, відкрити світ і максимально рухати наші товари».

На думку Михайла Вишиванюка, до кінця року може бути підписано угоду про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.

Також голова ОДА акцентував увагу на тому, що в області стало на 18 тис. га менше неораних земель «в результаті заходів з їх вилучення». «Це кропітка робота, – зазначив Михайло Вишиванюк. – Повірте, що ми ставимося до цього питання по-людськи, з розумінням того, яка ситуація. А не просто відібрати у людей землю. Роботу в цьому напрямку ми змушені проводити, бо неприпустимо, коли в області не обробляються десятки тисяч гектарів земель».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА