друкувати


8 компаній, що спровокували "гречану кризу", оштрафовані АМКУ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-25 01:10:39

Антимонопольний комітет України оштрафував вісім підприємств загалом на 590 тис. гривень за антиконкурентні узгоджені дії на ринку гречаної крупи, повідомляє прес-служба АМКУ.

Зокрема, до відповідальності притягнуто такі суб'єкти господарювання: ТОВ "Рідний продукт" (смт.Ювілейне, Дніпропетровська обл.), ТОВ "Сельхозсервис" (м.Луганськ), ДП "Крупозавод Озерянка "ТзОВ "ІПС" (с.Озерянка, Житомирська обл.), ТОВ "Сквирський комбінат хлібопродуктів" (м.Сквира, Київська обл.), ЗАТ "Нива" (м.Луганськ), КП "Білоцерківхлібопродукт" (м.Біла Церква, Київська обл.), Фермерське господарство "Дар землі" (смт.Скібнєво, Хмельницька обл.), ДП "Новоукраїнський комбінат хлібопродуктів" ДАК "Хліб України" (м.Новоукраїнка, Кіровоградська обл.).

Як встановив комітет, з січня по лютий 2010 року зазначені суб'єкти господарювання безпідставно одночасно підвищили оптово-відпускні ціни на гречану крупу.

Такі дії підприємств спричинили загальне економічно необґрунтоване підвищення цін на гречку та призвели до ущемлення інтересів споживачів.

Нагадаємо, на початку року різко виросли роздрібні ціни на гречану і вівсяну крупи. За словами експертів аграрного ринку, це було зумовлено низьким виробництвом гречки і вівса в країні.

Для задоволення внутрішнього попиту уряд свого часу закупив у Китаї 20 тис. тонн гречки.

Джерело: ТСН