друкувати


Донецькі комуністи за федералізацію?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-24 02:30:09

Комуністи з Донеччини прагнуть змінити форму державного устрою України на федерацію. Про це розповів днями, під час прес-конференції в Івано-Франківську народний депутат України від фракції Комуністичної партії України донеччанин Євген Волинець.

Народного обранця обурює несправедливий, на його думку, розподіл доходів і видатків державного бюджету між регіонами України. «Сьогодні з Донецької області до нового бюджету витягують в п’ять разів більше коштів, ніж в 2011 році. - зазначив народний обранець, - Тому ми і добиваємося федералізації. Дамо Західній Україні розвиватись так, як вони хочуть: заробили мільярд – хай тратять. От і подивимось, на що вони його потратять: на пам’ятники Бандері чи на дитяче харчування і створення належних умов життя».

Пригадується, серед мешканців Донеччини давно побутувала думка про те, що промисловий Схід України і зокрема Донбас годує Західну Україну, мешканці якої, за поширеним стереотипом, мовляв, нічого не роблять, а лишень мітингують, ставлять пам’ятники Бандері і приймають політичні заяви, тому, мовляв, треба видатки Державного бюджету перерозподілити за принципом: хто більше виробляє, тому і грошей більше. Проте така позиція традиційно була властива Партії регіонів. Та, як видається, монополію «регіоналів» вирішили поколивати і комуністи.

Автор: Сергій БІЛИЙ