друкувати


Депутат Волинець: Нинішній проект нового Житлового кодексу – це просто геноцид

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-24 11:30:15

Нинішній проект нового житлового кодексу – це просто геноцид, - вважає народний депутат України, член парламентського Комітету з питань житлово-комунального господарства комуніст Євген Волинець, який перебував цими вихідними в Івано-Франківську.

«Люди, які отримали житло за часів СРСР, - прокоментував він під час прес-конференції, - можуть легко його позбутись, наприклад за несплату комунальних послуг, при повній відсутності відповідальності надавачів комунальних послуг за їх якість. Отримати житло безкоштовно зараз неможливо, купити – також. Щоб придбати житло у Києві пересічному громадянину знадобиться два життя, в Донецьку – одне життя».

Зі слів народного обранця, в даний час він та його колеги по Комітету роблять все можливе, щоб відтягнути прийняття законопроекту, шляхом внесення до нього різного роду змін. На думку, пана Волинця це дозволить відкласти розгляд проекту Кодексу щонайменш до кінця цього року. «В наступному ж році, - заначає депутат, – вибори. Не думаю, що хтось ризикне перед виборами сказати людям, що у них можуть забрати житло за несплату комунальних послуг. Втім, все можливо: не виключено, що влада таки знайде вагомі аргументи, які нейтралізують невдоволення електорату або перенесуть вибори. Зараз вже є такі чутки».

Як стверджує Є.Волинець, ним особисто ініціювався розгляд законопроекту, яким би заморожувались борги за комунальні послуги тих громадян, яким на підприємствах, де вони працюють, не сплачують зарплатню. Втім, така ініціатива не знайшла підтримки у його колег по депутатському корпусу.

Автор: Сергій БІЛИЙ