друкувати


Модернізовані потяги рухатимуться зі швидкістю близько 160 км/год.

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-21 11:30:54

Повного переходу на денний рух поїздів в Україні не буде, повідомив заступник начальника Головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Андрій Мельничук.

"Пасажир зможе вибирати, яким поїздом і коли – вночі чи вдень – йому їхати", - сказав він.

Водночас, за словами Мельничука, "Укрзалізницею" взято курс на поступовий перехід на денні поїзди. "Вони рухатимуться з більшою швидкістю (160 км/год - ред.) і, відповідно, робитимуть 2-3 обороти на день", - сказав він.

За інформацією Мельничука, частина вагонів існуючого парку не задіяна. Наприклад, на пікові літньо-зимові перевезення залучаються 6200 вагонів, а в звичайному режимі близько 5,5 тис. вагонів. "Тобто, вони цілий рік стоять, їх потрібно утримувати, охороняти тощо", - зазначив він.

Мельничук також нагадав, що до кінця цього року буде списано 202 пасажирських вагони, термін експлуатації яких перевищує 41 рік.

Як повідомлялося раніше, "Укрзалізниця" планує скоротити потяги, маршрути і зупинки аби пришвидшити і оптимізувати рух поїздів. У 2012 році в "Укрзалізниці" збиралися скоротити кількість потягів на 25%, зняти 30 нічних маршрутів і зменшити кількість станцій, на яких зупиняються пасажирські поїзди.

Щодо швидкості потягів, то "Укрзалізниця" має намір втілити у життя майже фантастичні плани. З Києва до Львова на потязі можна буде дістатися за 4,5 години, з Києва до Донецька - за 5,5 годин

Джерело: ТСН