друкувати


Зростання безробіття серед молоді досягло рекордних показників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-20 04:45:00

Економічна криза призвела до зростання безробіття серед молодих людей як у промислово розвинених, так і у країнах, що розвиваються, і серйозно підірвала докризові успіхи на цьому напрямку й перспективи відновлення ринку праці. Про це йдеться в новій доповіді Міжнародної організації праці про тенденції в сфері зайнятості молоді.

Автори доповіді відзначають, що абсолютна кількість безробітної молоді трохи знизилася - з 75,8 мільйона в 2009 до 75,1 в 2010 році. Але цей показник помітно гірше докризового рівня 2007 року - 73,5 мільйона безробітних.

Очікується, що до кінця 2011 року абсолютне число безробітних молодих людей у віці до 24 років складе 74,6 мільйона - 12,6%.

У період з 2008 по 2009 роки спостерігалося безпрецедентне зростання безробіття серед молоді. У цей час ситуація трохи поліпшується, однак сьогодні більше молоді йде з ринку праці, ніж працевлаштовується. Найбільшою мірою ця тенденція торкнулася регіону Європейського союзу.

Автори доповіді вважають, що безробіття й загальне розчарування серед молоді є чинником протестів і демонстрацій у всьому світі. Експерти також відзначили, що падіння ринків праці в роки рецесії небезпечне довгостроковими наслідками з погляду зайнятості й викликає недовіру до політичної та економічної систем.

Джерело: Освітній портал