друкувати


Петро Шкутяк чекає вибачень від "Свободи"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-19 03:45:18

Учора на прес-конференції депутат обласної ради від «Нашої України» Петро Шкутяк сказав, що не розуміє своїх друзів, які зараз перебувають у лавах ВО «Свобода».

«Я бачив цих людей як вільних, з певними поглядами, — сказав Шкутяк. — А така їхня зацикленість, і тепер ще й боягузливість сказати свою думку про якогось там вождя чи бодай ледь-ледь заперечити, а в крайньому випадку згладити чи вибачитися… Я цього не розумію».

Петро Шкутяк нагадав, що ті речі, які сталися в неділю (коли члени молодіжної «Свободи» порвали прапори «Нашої України») — вже не перший випадок. Мовляв, кілька місяців тому на фесті в Яворині нашоукраїнці вже вступали у конфлікт із свободівцями, які нападали на них: рвали прапори та заставляли хлопців у помаранчевих футболках знімати їх…

«Через це я відреагував на Тягнибока і трошки пожартував, — сказав Шкутяк. — А він тяжко образився і вони видали статтю про мене. Роздавали по усіх селах Тисменицького району під церквами, у райдержадміністрації розносили… Ми посміялися з того. Я ніколи не відповідаю на такі речі. А тепер ми побачили ще одне».

На думку Шкутяка, порвані прапори — це спланована акція. І усе це робиться відповідно до команди. «Поки вони не вибачаться, я не буду вітатися ані з головою обласної ради, ані з тими людьми, які це робили, — підсумував Петро Шкутяк. — Хоча в нас до цього були непогані стосунки. Бо це образа і так не можна себе поводити з тими людьми, які працюють з тобою в одній коаліції. А якщо вже сталося таке, то треба мати якусь силу і честь вибачитися».

За словами Шкутяка, свободівці бояться, щоб щось вийшло із-під їхнього контролю. А тому він не здивується, якщо скоро вони навіть заставлятимуть своїх членів не тільки щось робити, а й думати, так як треба, читати, те що треба, зустрічатися з тим, з ким треба.

«Чесно кажучи, — підсумував Петро Шкутяк, — я їм співчуваю».

Джерело: Газета «Репортер»