друкувати


Податківці Івано-Франківська виявили в "податковій ямі" понад півмільйона гривень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-18 01:30:30

Встановити факт завищення податкового кредиту з податку на додану вартість дозволила івано-франківським податківцям система автоматизованого співставлення податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів на рівні ДПС України.

Розбіжність між сумами податкового кредиту з ПДВ одного із івано-франківських підприємств та податкових зобов’язань його контрагента складала 852,4 тис.грн. Спричинило “податкову яму” те, що постачальник послуг прикарпатського підприємства не задекларував та не сплатив цю суму податку до бюджету.

Позаплановою перевіркою підприємства, яка проведена працівниками ДПІ в м. Івано-Франківську, встановлено, що контрагент до виконання будівельно-монтажних робіт не залучався. Відповідно, операції між суб’єктами господарювання носили “безтоварний” характер та були спрямовані на ухилення від сплати податків. У підсумку івано-франківські податківці не лише зменшили податковий кредит з ПДВ на суму 852,4 тис.грн, але й донарахували 570,6 тис.грн податку.

За матеріалами перевірки порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області