друкувати


«Коломийські представлення» - 2011: День шостий, 15 жовтня

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-16 09:30:23

В суботу на коломиян чекала лише одна вистава, але ж яка! «Ведмідь» та «Освідчення» за творами Антона Чехова вперше поставили на коломийських помостах актори театру імені Олександра Севрука. Гості приїхали з далекого польського міста Ельблонг.

Саме поляки значно розширили фестиваль географічно (Ельблонг знаходиться за 900 км від Коломиї) та за статусом (з Всеукраїнського він непомітно став Міжнародним). На їхній приїзд озарківчани чекали ще минулого року, та новорлива зимова погода не дозволила тоді вирушити в далеку дорогу. Терпіння винагородилося сповна!

Легкі комедійні історії «Ведмідь» та «Освідчення» розсмішили кожного глядача. Вистава була на польській, але мовного бар’єру не відчувалося. А якщо десь щось було незрозуміло, то яскрава, емоційна, талановита гра акторів надолужувала прогалини в знаннях польської мови.

Цікавим є той факт, що постановка цієї вистави належить українському режисеру, заслуженому діячеві мистецтв України В’ячеславу Жилі. Натомість польський режисер Мірослав Сідлєр на даний час працює з коломийським театральним колективом над постановкою «Мораль пані Дульської» Таким чином зав’язалася тісна співпраця між театрами України та Польщі.

Цей день виявився насиченим для шановного журі фестивалю. На них чекала екскурсія в гори, зустріч із сестрою легендарного Івана Миколайчука та відвідини майстрині, яка працює в царині кераміки.

За словами членів журі, зараз відчувається наближення кульмінації фестивалю. Тож чекаємо яскравого фінального акорду від Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка з постановкою «Кайдашева сім’я» І.Нечуй-Левицького.

Автор: Оксана РИЖУК