друкувати


Основна кримінальна проблема Прикарпаття — боротьба із наркозлочинами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-14 03:30:03

Основна кримінальна проблема Прикарпаття — боротьба із наркозлочинами. Такий невтішний підсумок оприлюднив начальник УМВС в області Василь Варцаба. За його словами на Івано-Франківщині поменшало вбивств, квартирних крадіжок, розбоїв та грабежів.

Зменшилась і кількість ДТП. Натомість кількість злочинів пов'язаних із наркотиками у порівнянні з минулим роком зросла на 13,5 %. За 9 місяців правоохоронці порушили більше 500 відповідних кримінальних справ та вилучили з обігу 150 кілограмів небезпечних речовин.

Окрім того у правоохоронців є і позитивні новини — незабаром вони стануть ближчими до людей. На прикарпатську міліцію очікує реформування районних та міських відділів. Зокрема, створення спецгруп, котрі будуть оперативно реагувати на заяви та повідомлення людей. До такого кроку правоохоронців змусила не вельми оптимістична статистика — нині рівень недовіри громадян до їх роботи становить 70%.

У рамках цього реформування дільничних міліціонерів обиратимуть самі громадяни. Відтак, переконаний Василь Варцаба, нововведення запозичене у польських колег, допоможе правоохоронцям не лише швидше розкривати злочини, але й зміцнити свій авторитет.

Джерело: Радіо «Західний полюс»