друкувати


Ю.Романюк: У Януковича після вироку Тимошенко єдиний вихід – це задній хід

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-13 01:30:52

Керівництво прикарпатської «Батьківщини» вважає, що у Віктора Януковича немає іншої альтернативи, ніж включити задній хід, виправдавши та звільнивши з ув’язнення Юлію Тимошенко.

В цьому переконаний голова фракції ВО «Батьківщина» в Івано-Франківській обласній раді Юрій Романюк, який висловив свою думку з даного приводу під час прес-конференції 12 жовтня.

Зі слів політика, у справі лідерки «Батьківщини» Президента Віктора Януковича ввело в оману його оточення.

«Янукович, коли заварював цю кашу, - зазначив пан Романюк, - люди з оточення запевнили його: «ти починай. Європа не захищатиме Юлію Тимошенко». Справді, Європа не захищала Юлію Тимошенко. Європа захищає принципи демократії. Тому у Януковича є єдиний вихід – це задній хід».

Як стверджує головний «бютівець» обласної ради, в іншому випадку на Януковича, а разом з ним і всю Україну чекає ізоляція, подібна до тієї, що була 2004 року, або до тієї, в якій сьогодні перебуває президент Білорусі Олександр Лукашенко. При цьому становище Лукашенка є значно вигіднішим, ніж у Януковича, оскільки очільник Білорусі принаймні контролює економіку своєї країни, в той час як в Україні є економіка перебуває у руках понад 100 олігархів, які не допустять введення економічних санкцій проти нашої країни.

«Янукович, - продовжує Ю.Романюк, - ще 3 дні тому казав, що його не цікавить доля Тимошенко. Вчора він вже був зовсім іншим: він розказував, що суд ще не закінчено, що говорити ще рано. Буквально за два дні людину докорінно поміняло».

В будь-якому випадку лідери обласної «Батьківщини» розраховують побачити Ю.Тимошенко виправданою і на свободі вже до листопада.

Автор: Сергій БІЛИЙ