друкувати


Заступник лідера Івано «Батьківщини» назвав Жириновського придурком

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-13 02:30:37

Використання жаргонної лексики стає свого роду правилом серед прикарпатських політиків регіонального масштабу.

Скажімо, івано-франківці вже звикли до включення до промов наших депутатів, партійних та громадських діячів, переважно опозиційного штибу, слів з фольклору постійних «клієнтів» закладів пенітенціарної системи, як-от: «дерибан», «наїзд», «кришування» тощо.

Втім, найбільших «успіхів» у запровадженні «цивілізованих» методів спілкування досягли функціонери Івано-Франківської обласної організації ВО «Батьківщина», які, крім чисто тюремної лексики, регулярно вливають до ділового політмовлення звичайну народну лайку.

Так, кілька місяців тому лідер фракції ВО «Батьківщина» Юрій Романюк прямо в сесійній залі обізвав своїх політичних опонентів та земляків – коломийських прихильників КПУ – жлобами, пізніше там же послав «на фіг», назвавши козлом та мудаком, учасника державотворчих процесів кінця 80-х – початку 90-х років Бориса Голодюка, а тепер його колега по партії – перший заступник голови Івано-Франківської обласної організації ВО «Батьківщина» Олександр Левицький назвав не інакше, як придурком самого … одіозного лідера Ліберально-демократичної партії Росії Володимира Жириновського за те, що той посмів схвально висловитись про винесений Печерським райсудом міста Києва обвинувальний вироку у справі Юлії Тимошенко.

Тлумачний словник визначає слово «придурок» як лайливе «недоумок», «дурнуватий», а також кримінально-жаргонне — в’язень, який має можливість уникнути можливість загальних робіт. Шкода, що Володимир Вольфович не брав участі у прес-конференції, в ході якої пан Левицький запрезентував йому новий статус. Можливо, він сам би пояснив, яке із значень винайденого івано-франківськими «бютівцями» нового політтерміну йому ближче.

Автор: Сергій БІЛИЙ