друкувати


Рятувати білих лелек взялися прикарпатські енергетики

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-12 04:30:28

Рятувати білих лелек взялися прикарпатські енергетики. Вони піднімають гнізда птахів, що розташовані на електричних опорах, на спеціальні платформи. Таким чином виконують дві добрі справи – вберігають пернатих від ураження струмом і роблять надійнішим електропостачання.

Найчастіше на електроопори падають молоді лелеки, які лише вчаться літати. Щороку у такий спосіб травмується близько 50 птахів. Більшість з них гине одразу. А хто потрапляє на утримання місцевих мешканців – теж живе лічені дні.

Щороку, зауважують мешканці прикарпатських сіл, лелек в природі все меншає. Між тим для людей ці птахи – символ щастя, добрих новин і провісник поповнення в сім'ї. Тому з нетерпінням чекають пернатих кожної весни.

До речі, енергетики не лише переносять гнізда лелек з електроопори на платформу. Домівки птахів розчищають від предметів, що можуть їм зашкодити. Найчастіше це дроти, та поліетилен.

За 5 років прикарпатські енергетики мають намір встановити гнізда лелек у 500 платформ. На це готові виділити 350 тисяч гривень позабюджетних коштів.

Джерело: Радіо «Західний полюс»