друкувати


Учителям хочуть заборонити курити

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-11 05:10:21

Учителям хочуть заборонити курити. Така норма прописана в проекті "Етичного кодексу українського вчителя".

Про це в ході круглого столу в рамках обговорення проекту національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012-2021 роки заявив глава Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький, передає кореспондент НБН.

"Кодекс, наприклад, забороняє вчителям курити", - відзначив Василь Костицький.

Також Василь Костицький підкреслив, що якщо етичний кодекс буде існувати, то вчителя можна буде звинувачувати в аморальному вчинку й звільняти його за це з роботи.

У той же час, представники освіти відзначили, що в Кодексі занадто багато прав одержать учні. "Кодекс повинен бути створений не для того, щоб нас (учителів - ред.) контролювати, а для того, щоб об'єднувати зусилля батьків, учнів і вчителів", - заявила учитель закордонної літератури гімназії №143 Оболонского району Києва Ольга Невмержицька.

Планується, що проект "Етичного кодексу українського вчителя" педагоги обговорять на всеукраїнському референдумі. Після внесення виправлень його віддадуть на розгляд у Міністерство освіти й науки, молоді й спорту, Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОН, а також Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

Джерело: Освітній портал