друкувати


Лишень шоста частина діючих в Івано-Франківську регуляторних актів відповідає чинному законодавству?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-11 03:10:09

49 актів органів місцевого самоврядування, що діють на сьогоднішній день в Івано-Франківську, можна визначити як регуляторні. Про це розповіла сьогодні начальник відділу підтримки та розвитку підприємництва Наталія Кобильчак.

З її слів, протягом поточного року в місті працювала спеціально створена комісія з питань перегляду цих актів на предмет їх актуальності і відповідності чинному законодавству.

Результатом роботи комісії стало формування трьох переліків документів, до першого з яких увійшли регуляторні акти, які відповідають усім вимогам чинного законодавства; до другого – документи, які потребують внесення певних змін, і нарешті до третього – ті, які треба скасовувати або визнавати такими, що втратили чинність.

Слід відзначити, що третій перелік виявився найбільшим: 26 актів регуляторного характеру. 15 документів потребують внесення тих чи інших змін, і лишень 8, тобто шоста частина усіх регуляторних актів відповідає усім вимогам чинного законодавства.

Як стверджує пані Кобильчак, з 15 документів другого переліку на сьогоднішній день опрацьовано 8. З них 7 або вже розглянуті на засіданнях міськвиконкому і готові до винесення на розгляд сесії Івано-Франківської міської ради, або перебувають у процесі дотримання регуляторних процедур. Ще один – Рішення Івано-Франківського міськвиконкому про порядок розміщення зовнішньої реклами – перероблено, проте подальша його доля невідома.

Зі слів чиновниці, на сьогоднішній день розробниками регуляторних актів в місті виступають 17 структурних підрозділів Івано-Франківського міськвиконкому. В позитивну сторону пані Кобильчак відзначила співпрацю з управліннями архітектури та будівництва, земельних відносин, реєстраційною палатою, муніципальною інспекцією з благоустрою тощо.

Автор: Сергій БІЛИЙ