друкувати


Куди зникають медичні відходи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-11 02:30:43

Куди зникають медичні відходи. Це запитання коментувати на камеру начальник головного управління охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА Микола Олінійчук відмовився. Пояснив, що ситуацію наразі вивчає і фахові коментарі зможе надати лише наступного тижня.

Натомість начальник екологічної інспекції Ігор Яківчук уже впевнено заявляє, дане питання в області кульгає. Принамйні такі результати нещодавньої перевірки. Тільки одна лікарня з 6 перевірених медичних закладів має дозвіл та ліміти на розміщення і утворення медичних відходів.

Питання утилізації медвідходів постало гостро не лише на Прикарпатті, але в Україні загалом. Як з'ясувалося, вона з невідомих причин, була досі безконтрольною. Серед закладів, для яких перевірка екоінспекції не стала громом серед ясного неба, наразі є лише Центральна міська клінічна лікарня. Там чітко розмежовують види відходів та мають угоди на їх утилізацію.

Натомість посадові особи медзакладів-порушників притягнуті до адміністративної відповідальності на загальну суму штрафів більше 5 тисяч гривень. Керівникам лікарень видано приписи на усунення виявлених порушень. В цьому екоінспектори готові посприяти.

Джерело: Радіо «Західний полюс»