друкувати


За «Білого слона» та молодіжний центр в Микуличині всерйоз візьмуться вже з наступного року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-11 01:30:00

Започатковані Прикарпатським національним університетом спільно з колегами з Інституту східних студій Варшавського університету проекти транскордонного співробітництва отримали урядову підтримку.

Про це розповів вчора, під час прес-конференції, перший заступник Івано-Франківської обласної ради Василь Гладій, пославшись на результати своєї розмови з генеральним консулом України у Кракові Віталієм Максименком.

Йдеться про проект з будівництва Міжнародного центру для зустрічей молоді з України та Республіки Польща в селі Микуличин Яремчанської міськради та проекту з відбудови обсерваторії на горі Піп Іван Чорногірський в Українських Карпатах, відомої в народі як «Білий Слон».

Так, за словами пана Гладія, Івано-Франківська обласна рада прийняла рішення про виділення коштів на вироблення проектно-кошторисної документації для будівництва микуличинського молодіжного центру, а з наступного року розпочнеться фінансування вказаного проекту польською стороною, так само, як і фінансування відбудови обсерваторії.

«Це вже не проекти співпраці між Івано-Франківською областю та Опольським воєводством, - додає заступник голови облради, - це проекти на рівні держави. З наступного року розпочинається їх реалізація».

Автор: Сергій БІЛИЙ