друкувати


В Україні, та на Прикарпатті зокрема, є серйозні проблеми з реалізацією права на власність

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-07 02:45:43

В Україні, та на Прикарпатті зокрема, є серйозні проблеми з реалізацією права на власність. Його не завжди можуть захистити не лише громадяни, але й державні та комунальні органи. Хоча й законодавчо кожному гарантується право на власність, кажуть експерти, практика демонструє протилежне.

Найчастіше громадяни не можуть реалізувати своє право на землю, отримання соціальних пільг, спадок та будівництво. Судові справи з цих питань розглядають занадто довго. А напередодні Євро-2012 держава взялася ще й примусово вилучати приватну нерухомість.

Прикарпатці найчастіше стикаються з проблемами у реалізації права на власність у земельних питаннях. Зокрема вони не можуть отримати гарантовану Конституцією земельну ділянку. Щоправда власниками територій часто стають лише окремі верстви суспільства.

Проблематику дотримання права на власність в Івано-Франківську обговорювали місцеві та львівські юристи. Свої висновки стосовно цього питання експерти спрямують в Українську Хельсінську група. Цей орган готує щорічний звіт про дотримання прав людини в державі.

Джерело: Радіо «Західний полюс»