друкувати


Газу вистачить на всіх

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-07 01:30:27

Газу вистачить на всіх. Україна завершує закачку блакитного палива в 12 підземних сховищ. Наразі заготовлено 20 млрд кубометрів енергоносія.

Цих запасів, запевняють експерти з «Укртрансгазу», вистачить для підтримки стабільного тиску під час осінньо-зимового сезону як в державі, так і 21-ій країні Європи, в які транспортують паливо через нашу державу.

Підземні газосховища України концентруються навколо трьох експортних магістральних проводів: «Союз», «Уренгой-Ужгород» та «Прогрес». Саме через ці гілки країни Європи та Балкан отримують паливо з Росії. Найближче до кордонів Євросоюзу знаходиться Богородчанське підземне сховище газу. Аби забезпечити взимку якісний експорт за кордон, нині тут доходять до максимальної закачки блакитного палива, а саме — 2,2 мільярда кубометрів. На прикарпатському підприємстві контролюють також якість газу, використовуючи апарат осушки.

Щодня Богородчанське підземне сховище газу поповнюється 26-ти мільйонами кубометрів блакитного палива. А вже за кілька тижнів, з наближенням морозів, цю сировину почнуть відправляти у європейському напрямку.

Джерело: Радіо «Західний полюс»