друкувати


Нацбанк дозволить міняти валюту не тільки за паспортом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-05 12:55:41

Національний банк України (НБУ) підготує перелік документів які, крім паспорту, можуть бути надані при проведенні обмінно-валютних операцій, повідомив керівник групи радників голови НБУ Валерій Литвицький.

"НБУ підготує перелік документів, крім паспорту, які можуть бути представлені при проведенні цих (обмінно-валютних) операцій. Що стосується того, чи відбудуться зміни у сумах обміну, які не вимагають пред'явлення документу, то це суперечить чинному декрету. Але коли буде прийматись закон про валютне регулювання, у нас буде ширше уявлення того, які можуть бути технічні зміни при прийнятті закону", - заявив Литвицький.

Нагадаємо, згідно постанови НБУ, з 23 вересня 2011 р фізособам при обміні валюти до 50 тис. грн необхідно пред'являти паспорт, з 50 тис. грн до 150 тис. грн - паспорт та ідентифікаційний код.

При цьому фінустанови зобов'язані зробити ксерокопію першої сторінки паспорта.

Як повідомлялось, у вівторок, 3 жовтня, голова НБУ Сергій Арбузов заявив, що відтоді, як набули чинності нові правила обміну валюти, Нацбанк зекономив понад півмільярда доларів державних резервів.

Джерело: ТСН