друкувати


Люди зі світлою шкірою страждають від дефіциту вітаміну D

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-05 10:45:57

Люди зі світлою шкірою, що погано переносять сонце, страждають від дефіциту вітаміну D і повинні приймати його в лікарській формі.

Група дослідників, фінансована британським Фондом ракових досліджень, виявила, що навіть в умовах надлишку сонячного світла такі люди не в змозі виробляти оптимальну кількість вітаміну D. Крім того, у світлошкірих значно вище ризик занедужати на рак шкіри.

Із цієї причини єдиним способом подолання дефіциту вітаміну D медики називають прийняття його в лікарській формі або у вигляді харчових добавок.

Свої висновки автори дослідження зробили на основі спостереження за 1200 пацієнтами. З них 730 виявилися зі зниженим рівнем вітаміну D, причому багато хто з них мали бліду шкіру з ластовинням.

Лікарі вже зараз рекомендують людям з дефіцитом вітаміну D приймати його в лікарській формі. Часто брак цього вітаміну спостерігається в осіб з темною шкірою, вихідців з Африки та Південної Азії, а також людей похилого віку, дітей, вагітних жінок, а також людей, які з тих або інших причин не переносять сонця.

Судячи з висновків дослідників, тепер до них варто додати просто світлошкірих.

Джерело: Освітній портал