друкувати


І.Грищук: Є до чого прагнути

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-01 10:45:05

З 2 по 9 вересня в італійському містечку Ліньяно Сабіадоро відбувся чемпіонат Європи з кікбоксингу (версія WAKO). Змагання проходили серед кадетів та юніорів.

У складі збірної команди України на чемпіонаті успішно виступив єдиний представник Прикарпаття Іван Грищук.

Спортсмен розповів кореспонденту sport.if.ua про свої враження.

«Підготовку до чемпіонату Європи я почав ще в Івано-Франківську, — говорить Грищук. — Потім взяв участь у тренувальних зборах української збірної команди у Криму, було доволі важко».

Іван Грищук, який нині є студентом Коледжу фізвиховання, змагався серед кадетів у ваговій категорії понад 69 кг. У першому поєдинку він переміг росіянина, після цього здолав італійця, та у півфіналі — представника Словаччини. У фінальному бою проти нього вийшов спортсмен зі Словенії.

«Фінальний бій був найважчим, — каже Іван Грищук. — Не знаю, що стало вирішальним, чи моя втома, чи помилки, яких я припустився у поєдинку, але я його програв і таким чином зайняв друге місце».

До цього івано-франківський спортсмен, вихованець заслуженого тренера України Олега Солов’я, лише раз брав участь у змаганнях такого рівня, у 2009 році він виступив на чемпіонат Європи з таеквондо ІТФ у Швеції. «Чесно кажучи, я сподівався на перемогу на цьому чемпіонаті Європи, бо відчував, що дуже добре підготувався до нього, але не склалося, — говорить спортсмен. — З іншого боку, я все одно задоволений таким результатом, врешті-решт ще є до чого прагнути».

Завдяки срібній медалі чемпіонату Європи Іван Грищук виконав норматив майстра спорту України з кікбоксингу. Наостанок зазначимо, що у цих змаганнях взяли участь 1200 спортсменів з 34 країн. Цікаво, що вже невдовзі після повернення додому наш спортсмен вирушив у складі команди Івано-Франківської області на V Всеукраїнські ігри з кікбоксингу серед молоді. Там у вазі до 74 кг він зайняв перше місце.