друкувати


«Ромео і Джульєтту» у Івано-Франківському облмуздрамтеатрі ставлять вперше

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-30 01:30:18

Немає повісті сумнішої на світі, ніж ця… Одну з найвідоміших шекспірівських трагедій — «Ромео і Джульєтту» — у івано-франківському облмуздрамтеатрі ставлять вперше за всю його понад 70-літню історію. За першу постановку взявся директор театру Ростислав Держипільський.

Режисер каже — свого часу мріяв виконати роль Ромео. Та вирішив поступитися нею молодшому акторові. Ігор Захарчук зізнається — для нього гра в цій виставі — наче кардіограма серця. А от Джульєта Тетяна Гірник вперше виконуватиме головну роль.

Театралів планують вразити метафоричністю, акторською грою і хореографією. Для постановки останньої запросили головного балетмейстера Херсонського театру. Режисер вистави собі не зраджує — обіцяє традиційний аскетизм декорацій. Однак мінімалізм сценографії компенсуватимуть яскраві костюми та маски.

Прем'єрою вистави «Ромео і Джульєтта» цієї неділі відкриватимуть новий 73-й театральний сезон. Одразу після неї у облмуздрамтетрі візьмуться за дві нові постановки — відому завдяки кінематографу комедію «Тітонька Чарлея з Бразилії» і «Товариство емансипованих жінок». У останній буде задіяний увесь жіночий колектив театру імені Івана Франка.

Джерело: Радіо «Західний полюс»